Skip to content

Tarieven osteopathische behandelingen

Kosten voor een behandeling

De kosten van de behandelingen worden door de meeste zorgverzekeraars deels of volledig vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het bedrag dat wordt vergoed, is afhankelijk van je verzekering. Kijk op www.osteopathie.nl wat je verzekeraar vergoedt.

Osteopaten kunnen declaraties of facturen niet rechtstreeks naar je verzekeraar sturen. Je krijgt de factuur direct mee op papier of via de e-mail. Verder geven wij de voorkeur aan pinbetalingen. Contant betalen is uiteraard wel mogelijk.

Kosten voor een behandeling in 2024:

"Als je de hulp van een ander accepteert, betekent dat niet dat je gefaald hebt. Het betekent dat je er niet alleen voor staat."

Een consult

Tijdens het eerste consult stellen wij veel vragen over je klacht(en), maar ook over andere gezondheidsproblemen, ziektegeschiedenis en leefgewoonten. Op basis van dit vraaggesprek en een handmatig lichamelijk onderzoek stellen wij een behandelplan op.
Soms zullen wij je ook adviseren op het gebied van voeding in relatie tot je klacht. Voor een impressie kun je het filmpje onderaan op onze home pagina bekijken.

Het interval tussen twee behandelingen bedraagt een of meerdere weken.
Indien je klachten van zodanige aard zijn dat osteopathie geen verbetering brengt, dan laten wij je dat eerlijk weten. Wij zijn geen vervanger van huisarts of specialist. Als het nodig is, verwijzen wij je door.

Meenemen naar je eerste afspraak

Wil je bij de eerste afspraak de volgende zaken meenemen?

  • Een grote handdoek
  • Identiteitsbewijs
  • Pinpas/contanten

Voor en na je behandeling

Het is aan te raden om:

  • Niet te eten vlak voor een behandeling (dit geldt niet voor zuigelingen)
  • Vlak voor de behandeling naar het toilet te gaan
  • Geen zware inspanning te verrichten na de behandeling