Skip to content

Wanneer naar een osteopaat

Klachten bij volwassenen

Mensen die zich bij ons melden komen meestal met 1 gerichte klacht. Bij hun eerste behandeling worden de klachten besproken en vragen we door naar andere problemen. Vaak blijken er tal van issues te spelen waarbij ze niet meteen aan osteopathie denken.

Bijvoorbeeld een vrouw die komt met nekklachten. Tijdens het intake gesprek komt naar voren dat ze 20 jaar daarvoor een keizersnede gehad heeft. Sindsdien heeft ze pijnlijke menstruaties. Tijdens het onderzoek vinden we tal van littekenverklevingen. Deze worden behandeld en de nekklachten verdwijnen, maar ook de pijnlijke menstruaties! Vaak is dit heel moeilijk te begrijpen voor patiënten, maar dat is nu het mooie van de samenhang tussen structuren in het menselijk lichaam!

Uiteraard proberen we de verbanden goed uit te leggen, maar wonderlijk is het wel. Het probleem hierboven is natuurlijk een relatief vereenvoudigd voorbeeld. Vaak zijn de beperkingen en blokkades complexer.

Bij Osteopathie Hapert gaan we op zoek naar de oorzaak. Dus hoe klachten zich manifesteren is voor ons niet altijd even belangrijk. Voor ons telt wat voor problemen je in het dagelijks leven ervaart en hoe wij daar aan kunnen bijdragen om deze problemen te verhelpen.

Mogelijkheden voor werkgevers en werknemers

Osteopathie voor bedrijven

Steeds vaker worden we benaderd door werkgevers met de vraag of we iets voor hun personeel kunnen betekenen. Soms zijn werknemers al langer thuis en vinden geen structurele oplossing voor hun klachten in het reguliere circuit. De wachttijden zijn vaak lang en processen verlopen stroperig.

Kosten lopen soms hoog op voor werkgevers en dan wordt er gezocht naar andere, snellere oplossing zoals osteopathie. Wij zoeken naar de oorzaak van de klachten en als die gevonden wordt, is de genezing in gang gezet.

“Vind gezondheid, iedereen kan ziekte vinden” (A.T. Still, grondlegger Osteopathie)

Wij kunnen binnen een paar behandelingen aangeven wat we kunnen betekenen voor hun werknemers. Als eenmaal een goed resultaat is bereikt, doen mensen in de toekomst vaak sneller een beroep op ons. Voorkomen is beter dan genezen en ook een stuk goedkoper.
Geïnteresseerd in wat wij voor jouw werknemers kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Met welke indicaties naar een osteopaat?

Meer weten over wanneer en met welke indicaties je het beste naar een osteopaat kunt gaan? We leggen je graag uit hoe we je verder kunnen helpen vrijer te  bewegen en klachtenvrij te functioneren. Lees hier meer over een de wetenschap, kunst en filosofie van osteopathie.

Via onderstaande afbeeldingen lees je meer over specifieke klachten.