Skip to content

Tijdens je zwangerschap naar een osteopaat

Klachten bij zwangere vrouwen

Vrouwen klachten ontwikkelen als gevolg van zwangerschap en bevalling. Vaker hoor je dat tijdens de zwangerschap bekken- of rugproblemen ontstaan al dan niet met uitstralende pijn. Soms hebben de moeders in spé last van maagzuur.

Ook hierbij kunnen wij met onze kunde en ervaring uitkomst bieden. Een osteopaat streeft naar optimale balans in het lichaam en soms raakt deze verstoord tijden de zwangerschap. Onze ervaring leert dat herstel van deze balans de klachten vaak duidelijk doet afnemen. Dit geeft meer rust en vertrouwen in het verdere verloop van de zwangerschap en een fijne zwangerschap heeft ook een positief effect op het verloop van de bevalling.

Na een zware bevalling moet het lichaam van de moeder kunnen herstellen. De osteopaat kan zorgen voor de voorwaarden die nodig zijn voor een optimaal herstel. Naast rust, goede voeding en optrainen van spierkracht en conditie door bijvoorbeeld een fysiotherapeut of personal trainer leidt dit meestal tot een goed resultaat.

Mentale klachten zoals concentratiestoornissen maar ook postnatale depressies reageren vaak goed op osteopatische behandeling.

Met welke indicaties naar een osteopaat?

Meer weten over wanneer en met welke indicaties je het beste naar een osteopaat kunt gaan? We leggen je graag uit hoe we je verder kunnen helpen vrijer te  bewegen en klachtenvrij te functioneren. Lees hier meer over een de wetenschap, kunst en filosofie van osteopathie.

Via onderstaande afbeeldingen lees je meer over specifieke klachten.