Skip to content

Met welke indicaties naar een osteopaat

Wanneer naar een osteopaat?

Met allerlei klachten kun je bij ons een afspraak maken. In onze optiek zijn klachten een uiting van één of meer problemen in je lichaam.
Wij zoeken naar die problemen en proberen ze op te lossen. Dat kan op een hele andere plek zijn als waar jij het ongemak voelt. Wij kijken naar het lichaam als één geheel met samenwerkende delen. Het zou dus kunnen dat we eerst op een ander deel van het lichaam gaan werken als waar de klacht zit! Vaak voel je direct een verschil met vóór en na de behandeling in je lichaam, soms komt dat pas na een paar dagen.

Voor een behandeling door een osteopaat heb je geen verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. Samen met jou zoeken we naar het waarom van het ontstaan van jouw klachten, zodat we je optimaal kunnen behandelen.

Hieronder staan indicaties en voorbeelden van klachten die we veel zien in onze praktijk:

Wat doen we tijdens een behandeling?

Tijdens de eerste behandeling volgt een intake gesprek. Daarna onderzoeken wij het lichaam systematisch en brengen de beperkingen en blokkades in beeld. We bespreken vervolgens wat we gevonden hebben en wat we voor je kunnen doen. Vervolgens gaan we behandelen.

We geven aan hoeveel behandelingen we denken nodig te hebben. De ene keer is dat makkelijker aan te geven dan de andere. Ons uitgangspunt is dat na 3 behandelingen je in ieder geval een resultaat of positieve reactie moet hebben.

We gebruiken over het algemeen zachte technieken om de weefsels te beïnvloeden.

"Je zorgen maken is de verkeerde kant op fantaseren"
- Loesje