Skip to content

Graag stellen we ons team aan je voor...

Ons team

William Spooren - Eigenaar en Osteopaat

Contact met andere mensen vind ik fijn, om een gezamenlijke passie te delen maar zeker om iets te kunnen betekenen voor anderen. Dus ik begon mijn carrière als fysiotherapeut, maar omdat ik zovele interesses heb had dat ook wat anders kunnen zijn. Ik heb een fascinatie voor bijvoorbeeld het heelal maar ben ook geïnteresseerd in geschiedenis, reizen, fotografie, geografie, kunst en sport. Mijn passies zijn salsa-dansen en golf spelen.

Bij het oplossen van vraagstukken en problemen voel ik me in mijn element en omdat ik in de fysiotherapie hier op een gegeven moment een grens bereikte heb ik mijn horizon verbreed en ben osteopaat geworden. Met een andere, bredere kijk op gezondheid kon ik hiernaar op zoek bij mensen met klachten. Wat voor leuke, interessante en boeiende mensen ik in de jaren tijdens deze zoektocht ontmoet heb is geweldig! Samen met mensen op zoek naar hun gezondheid heeft mij vele dingen ook over mezelf geleerd. Natuur en rust zijn voor mij ook belangrijke elementen en woon daarom heerlijk samen met mijn gezin in een mooi rustig deel van Hapert.

Het aanraken van een lichaam geeft veel informatie over de mens zowel geestelijk als lichamelijk. Osteopathie kijkt naar de samenhang van het gehele lichaam en hoe dat elkaar beïnvloedt. Voorlopig ben ik nog lang niet klaar met zoeken en vinden van oplossingen voor en samen met al deze mensen!

Dat is wat ik doe: ik maak contact met je lichaam en probeer te voelen wat er moet gebeuren om je klachten te verminderen en dat probeer ik aan jou over te brengen.

Eerlijk gezegd vind ik dat het leukste bij baby’s en kleine kinderen. Via non-verbale communicatie aanvoelen waar de behoeftes liggen en problemen bij zuigelingen zich uitten en dit samen proberen te verhelpen vind ik prachtig!

William Spooren

Ervaring en nascholing:

– Opleiding Osteopathie bij FICO in Antwerpen
– Geïntegreerde technieken van F de Bakker (I-V)
– OrgaanPsyche I-IV (College Sutherland) 2013-2015
– Osteopathie bij Kinderen I & II van F. de Bakker
– Osteopathie en Voeding I & II bij Pro osteo
– Leer- en gedragsstoornissen FICO 2015
– The Brain van Bruno Chikly bij FICO 2016
– Leergang Karakterstructuren 2017-2018
– Lymfe Drainage bij CVS en Fibromyalgie bij FICO
– Osteopathie bij Kinderen (FICO 2020-2023)

Rinda van Wijk - Osteopaat

In mijn werk als fysiotherapeut miste ik de kijk op het lichaam als geheel. Alles in het lichaam is immers met elkaar verbonden en werkt nauw samen om het grote geheel goed te kunnen laten functioneren. Dit was dan ook mijn drijfveer om met de opleiding osteopathie te starten.

Het is fascinerend hoe ingenieus ons lichaam werkt en soms verbaas ik me erover waarom het niet vaker ‘mis’ gaat. Gelukkig is ons lichaam goed in staat tot compenseren. Echter kunnen zich hierdoor kleine ‘letsels’ uit het verleden stapelen en uiteindelijk jaren later klachten geven als de spreekwoordelijke ‘emmer is overgelopen’.

Omdat iedere patiënt anders is, ieders leven er anders uitziet en ieder lichaam anders reageert, hebben we te maken met verschillende invloeden op een klacht. Dat maakt osteopathie zo interessant; het is een uitdaging om de passende behandeling te vinden.

Het geeft mij veel voldoening als het lukt om de puzzel op te lossen en mensen van alle leeftijden, van baby tot oudere, te helpen om zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren in hun dagelijkse leven.

Rinda_van_Wijk

Ervaring en nascholing:

Opleiding en nascholing:

 • Opleiding osteopathie, I.A.O. 2005-2010
 • Osteopathie bij kinderen: basis, FICO 2012
 • Basiscursus Kinderosteopathie, Frank de Bakker FICO 2013
 • Fasciaal systeem in de osteopathie, Panta Rhei 2015
 • Allostasis en osteopathie, Panta Rhei 2015
 • Geïntegreerde Technieken Blok I t/m V, Frank de Bakker 2015-2017
 • Praktijktraining Geïntegreerde Technieken, 2017-2018-2019
 • Het Myofasciale Systeem: een andere, transdisciplinaire benadering, Panta Rhei 2020-2021
 • Neuro-endocrien immuunsysteem (NEI), Panta Rhei 2022
 • Primaire reflexen, Panta Rhei 2022
 • The new way of fascial integration for Osteopaths, Panta Rhei 2022
 • Myofasciale oefendagen, Panta Rhei 2023
 • Geïntegreerde Technieken Blok VI, Frank de Bakker 2023

Marthe van Dingenen - Osteopaat

Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door mens en natuur. Door de werking van beide systemen en hun interactie met elkaar.

De keuze om de studie fysiotherapie aan te vatten was dan ook een logische zet. Al snel merkte ik in het werkveld dat ik op bepaalde beperkingen botste met mijn skills en kennis als fysiotherapeut. Tijdens mijn zoektocht naar een opleiding die me meer inzicht kon geven in het menselijke lichaam en de zoektocht naar een meer holistisch zicht op het grotere geheel kwam ik uiteindelijk bij de opleiding osteopathie terecht.

Elke dag is een leerschool en ik ben blij om elke dag vol enthousiasme met jou op zoek te gaan naar de diepere oorzaak van jouw probleem.

Marthe

Ervaring en nascholing:

– Opleiding Osteopathie bij FICO in Antwerpen 2022
– Postgraduaat manipulaties Lucia Pereira 2021
– Postgraduaat bortpathologie en endocrinologie Valérie Namer 2021
– Postgraduaat Orthomolecular insights: The biochemical missing link in your clinical work Dirk Vanheester 2022-2023
– Postgraduaat osteopathie bij kinderen bij
Pro Osteo 2022-2024

Mariel Spooren

Mariël Spooren-van der Heijden
Secretaresse

Helma van de Ven

Helma van de Ven-van Herk
Secretaresse

Neem contact op met onze praktijk voor vragen of het maken van een afspraak. Onze secretaresses helpen je graag verder.
Ze staan maandag t/m vrijdag voor je klaar, van 08:45 tot 12:45 uur. Buiten deze tijden vragen we je om het contact formulier in te vullen.