Skip to content

William Spooren - Eigenaar en Osteopaat

Contact met andere mensen vind ik fijn, om een gezamenlijke passie te delen maar zeker om iets te kunnen betekenen voor anderen. Dus ik begon mijn carrière als fysiotherapeut, maar omdat ik zovele interesses heb had dat ook wat anders kunnen zijn. Ik heb een fascinatie voor bijvoorbeeld het heelal maar ben ook geïnteresseerd in geschiedenis, reizen, fotografie, geografie, kunst en sport. Mijn passies zijn salsa-dansen en golf spelen.

Bij het oplossen van vraagstukken en problemen voel ik me in mijn element en omdat ik in de fysiotherapie hier op een gegeven moment een grens bereikte heb ik mijn horizon verbreed en ben osteopaat geworden. Met een andere, bredere kijk op gezondheid kon ik hiernaar op zoek bij mensen met klachten. Wat voor leuke, interessante en boeiende mensen ik in de jaren tijdens deze zoektocht ontmoet heb is geweldig! Samen met mensen op zoek naar hun gezondheid heeft mij vele dingen ook over mezelf geleerd.

Het aanraken van een lichaam geeft veel informatie over de mens zowel geestelijk als lichamelijk. Osteopathie kijkt naar de samenhang van het gehele lichaam en hoe dat elkaar beïnvloedt. Voorlopig ben ik nog lang niet klaar met zoeken en vinden van oplossingen voor en samen met al deze mensen!

Dat is wat ik doe: ik maak contact met je lichaam en probeer te voelen wat er moet gebeuren om je klachten te verminderen en dat probeer ik aan jou over te brengen.

Eerlijk gezegd vind ik dat het leukste bij baby’s en kleine kinderen. Via non-verbale communicatie aanvoelen waar de behoeftes liggen en problemen bij zuigelingen zich uitten en dit samen proberen te verhelpen vind ik prachtig!

William Spooren

Ervaring en nascholing:

– Opleiding Osteopathie bij FICO in Antwerpen
– Geïntegreerde technieken van F de Bakker (I-V)
– OrgaanPsyche I-IV (College Sutherland) 2013-2015
– Osteopathie bij Kinderen I & II van F. de Bakker
– Osteopathie en Voeding I & II bij Pro osteo
– Leer- en gedragsstoornissen FICO 2015
– The Brain van Bruno Chikly bij FICO 2016
– Leergang Karakterstructuren 2017-2018
– Lymfe Drainage bij CVS en Fibromyalgie bij FICO
– Osteopathie bij Kinderen (FICO 2020-2021)